Familj som sitter på en terass, framför en villa med solceller och energisystem från emaldo

Emaldo

Sveriges mest lönsamma solcellsanläggning.

Komplett AI-drivet energisystem för ditt hem

Emaldo är en allt-i-ett-lösning för strömhantering som med hjälp av AI och smart design effektiviserar din energianvändning och tjänar pengar åt dig.

Emaldo Power Core

Det mest innovativa energisystemet för ditt hem

Enkelt allt-i-ett system

Automatiserade besparingar

Inbyggt batteri

Inbyggd billaddare

Lär sig din elförbrukning

Förutser elpriser och väder

De smarta solcellerna med halva återbetalnings-tiden

Med Emaldo Power Core samlas alla strömhanteringslösningar i ett och samma skåp. I stället för att behöva installera flera separata enheter som snabbt tar upp plats kan du genom att köpa Emaldo hos oss använda dig av en branschledande allt-i-ett-lösning. 

Utbyggbara batteriboxar, anpassade högpresterande växelriktare och en dedikerad typ 2-elbilsladdare samlas en enda enhet, med anslutning via både Bluetooth och Wi-Fi. Dessutom använder sig Emaldo av den egenproducerade AI-motorn Energenie® som bland annat minskar användarens koldioxidavtryck samtidigt som den optimerar produktion. 

Allt-i ett-lösningen stannar inte där. Med hjälp av Energenie® och 3 MPPT-växelriktaren ser Emaldo till att du får ut maximal nytta av dina solceller

Illustration av emaldos  ai-chip

Energenie® AI-motor inuti

AI-styrd logik för att spara och optimera din elförbrukning

Emaldo har en egen AI-motor som man har valt att döpa Energenie®. Denna motor är själva kärnan – eller kanske snarare hjärnan – i Emaldo Power Core. 

Energenie® arbetar konstant för att din enhet ska vara så effektiv som möjligt, vilket i slutändan leder till att du kommer att spara pengar samtidigt som du blir snällare mot miljön genom ett minskat koldioxidavtryck. Att köpa Emaldo hos Solceller 365 är alltså bra för både plånboken och planeten. 

AI-motorn jobbar mot dessa mål genom att bland annat ha en djup kunskap om hur ditt elpris kommer att se ut i framtiden. Här kan den vara så specifik som att kunna ange ett prognostiserat pris ner på timnivå. Emaldo Power Core håller även uppsikt över framtida väderlek och kan göra prognoser för soltimmar. 

Möjligheterna med Energenie® stannar inte där. En viktig aspekt när det kommer till artificiell intelligens kretsar kring att samla in information för att på så vis kunna utröna mönster. Att kunna analysera mönstren för energianvändning är en av nycklarna till vad som gör Emaldo Power Core unik. 

Inbyggd eladdbox

Ladda din elbil med solceller 

Det finns inget annat alternativ på marknaden som erbjuder samma typ av lösningar för laddning av elfordon som Emaldo gör. Emaldo Power Core är nämligen det enda systemet i branschen som erbjuder typ 2-laddare direkt i enheten. Du slipper alltså installera en separat laddare som tar upp extra plats och du sparar dessutom pengar. 

Hur du sedan väljer att ladda din elbil är upp till dig. Om du redan har (eller planerar att installera) solceller kan du använda energin som dessa producerar för att ladda din elbil – ett slagkraftigt och kostnadseffektivt alternativ som allt fler väljer att investera i. Här hjälper Energenie® dig att göra prognoser för framtida soltimmar och räknar ut hur mycket energi som Emaldo Power Core kan hämta från solcellerna. 

För den som inte har solceller att dra nytta av kommer ändå AI-motorn till hjälp när det kommer till att ladda elbilen på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. Det är nämligen möjligt att be Energenie® att, genom att analysera nätpriserna, ladda bilen när det är som billigast samtidigt som det ser till att batteriet är fullt nästkommande morgon. 

  • Gå helt grönt
  • Ha bilen redo när du behöver den
Elbil som laddar med emaldo power core
Emaldos app på en iPhone 12

Full kontroll

Styr din anläggning efter dina behov

Användarvänlighet löper som en röd tråd genom vad Emaldo erbjuder med sin strömhanteringslösning. Via Google Play eller App Store kan du till din Android eller iPhone ladda ner Emaldos app, från vilken du sedan kan hålla ständig uppsikt över din produktion av solenergi. 

Det är även möjligt att genom appen kontrollera din användning samt konfigurera systemet efter just dina preferenser och förutsättningar. Bland annat kan du justera inställningarna för SmartPower samt från distans ställa in hur du vill att din elbil ska laddas. 

Att slippa göra dessa inställningar manuellt via själva skåpet gör hela upplevelsen med Emaldo Power Core mycket smidigare. Med några snabba knapptryck skräddarsyr du en personlig användarupplevelse. I appen kan du dessutom se hur mycket pengar du har sparat och hur stort ditt koldioxidavtryck är. 

Till skillnad från många andra konkurrenters appar är alltså det här inte bara ett verktyg för rapportering av förbrukning utan fungerar även som ett slags kontrollcenter för din Emaldo Power Core-enhet.

Emaldo är säkerhet och miljö, hand i hand

hundvalp-framför-en-emaldo-power-core-enhet

Trygg för alla i familjen 

Säkerhet är av yttersta vikt när det kommer till saker som på ett eller annat sätt hanterar ström. Emaldo har med Emaldo Power Core tagit fram en enhet där just säkerhet är inbakad i själva kärndesignen. 

Man har här lagt mycket krut på att skåpet ska vara ofarligt för familjens alla medlemmar – även husdjuren – och använder sig bland annat av den säkraste batteriteknologin som finns att tillgå. Dessutom är själva designen utformad på ett sätt som gör att ledningar och varma ventiler inte är synliga eller går att komma åt från utsidan. Emaldo Power Core är en barn- och djursäker produkt.

  • Inga heta ventiler
  • Inga synliga kablar
Emaldos batteri med gröna löv som virvlar omkring

Med miljön i åtanke på kort och lång sikt

Tillsammans med säkerhet är det även högt prioriterat att ha miljön i åtanke, både på kort och lång sikt. Batterierna är, förutom att vara tillverkade med den säkrast möjliga tekniken, även 100% återvinningsbara. Detta gör dem väldigt snälla mot miljön och innebär även att battericellerna är möjliga att återaktivera även efter flera års användning. 

Om möjligheten finns att återanvända batterier i stället för att slänga dem är det alltid ett föredraget val eftersom det minskar ditt koldioxiadavtryck, vilket bidrar till vår gemensamma strävan att skydda planeten.

  • Temperaturkontrollvätska
  • 100 % återvinningsbara batterier
  • Vattenbaserad battericellstillverkning som minskar CO2-eq med 40 %
Installatör på huk framför emaldo power core som installeras på villa

Emaldo installeras snabbt och enkelt

Att installera ett hemmakraftverk kan i många fall vara krångligt och tungt, med många olika anslutningar, men med Emaldo Power Core är detta ett minne blott. I jämförelse med de flesta andra alternativ på marknaden är skåpet inte särskilt tungt, vilket underlättar för installationen. 

Det finns inga utrymmeskrav för kablar, ventilation och fästen och Emaldo Power Core kan med sin unikt tunna profil sättas upp mot väggen. Med hjälp av SlideON-kontakter kan växelriktare och batteridosor installeras i skåpet utan att någon ledning behövs. I stället skjuts de bara in och är redo att användas på en gång. Vi hjälper dig att installera din Emaldo Power Core.

Enkelt allt-i-ett system

ikon för att ilustrera vikt

Totalvikt 43 kg

Ikon för att illustrera kontakt

Inga lösa kablar

Maximera värdet av dina solceller

När du använder Emaldo Power Core får du ut maximal nytta av den solenergi som du genererar med dina solceller. Energin lagras i enheten så att du kan använda den när du verkligen behöver den. Dessutom optimeras hela processen av AI-motorn Energenie®. 

Det är enkelt att integrera Emaldo Power Core med dina befintliga eller nya solpaneler. Dessutom gör 3 MPPT-växelriktaren det möjligt att installera dessa paneler på flera separata platser på ditt hus eller din fastighet.

  • Ansluts till ett brett utbud av solpaneler
  • 3 MPPT-anslutningar
Hörn av en solcellspanel kopplad till emalod power core

Vanliga frågor om Emaldo

Här har vi samlar de vanligaste frågorna vi får om Emaldos revolutionerande energisystem.
Hittar du inte det svar du söker så är det bara att ringa oss och fråga.
Telefon: 018-365 500

Hur fungerar Emaldo Power Core?

Emaldo-systemet kopplas samman med din solceller och sparar elen som du skapar i ett effektivt batterit. Med hjälp av AI tolkar den smarta mjukvaran hur du använder din ström och planerar noga om du bör spara elen och använde den själv eller sälja den på elnätet.

Vart och hur köper man Emaldo Power Core

Du kan bara köpa Emaldos system genom licensierade partners. Vi är certifierade att både sälja och installera Emaldos produkter. Vi har kunniga experter som hjälper dig designa den perfekta anläggningen för dig och montörer som tar han om allt från leverans, montering och installation,

Kan man ladda elbilar med solceller?

Ja det kan man. Genom allt-i-ett system så lagar emaldo el från dina solceller och laddar sedan din elbil när du kommer hem och pluggar in den

Kan man tjäna pengar på Solceller och AI?

Energinie® är ett AI-baserat system integrerat i emaldo.coms kraftinfrastruktur. Den optimerar energiförbrukningen, förutsäger användningsmönster och säkerställer effektiv distribution av lagrad energi. Energinie® spelar en avgörande roll för att maximera besparingar och minska miljöpåverkan.

Varför är Emaldo så mycket mer lönsamt än andra anläggningar?

Med Emaldo Power Core kan du tjäna pengar genom att delta i energihandel eller sälja överskottsenergi tillbaka till nätet. Dessutom kommer du att spara pengar på dina elräkningar genom att förlita dig på solenergin som lagras i strömkärnan, vilket minskar ditt beroende av traditionell elnät.

Vad kan jag köra med Emaldos APP

Med appen kan du både följe och se precis hur systemet optimerar din den ström du skapat och även konfigurerar delar. Med appen får du full kontroll och kan ange hur du vill att ditt system ska prioritera och fungera.

Hela skåpet som innehåller emaldo power core
Familj som sitter på en terass, framför en villa med solceller och energisystem från emaldo

Tekniska specifikationer

Batteri

Kapacitet 3,1 till 9,3 kWh (upp till 86 kWh vid parallellkoppling av flera skåp)
LiFePO4 | 100% återvinningsbar

Reservkraft

10,8 kW kontinuerligt
21,6 kW topp i 200 ms
Tydligen backup-övergång

AI-optimering

Vår egenutvecklade Energenie® AI-motor

Smart phone-app

Android™ och iOS®

Inverter

10,8 kW kapacitet
Solenergiingång (3 MPPT-uttag med en max. ingång på 10,8 kW, 100-500 VDC)

Installation

Allt-i-ett hybridsystem (integrerad växelriktare, batterier, styrsystem och anslutning)
IP54 för installation inomhus och under tak
(-20°C till 50°C / 4°F till 122°F)

Storlek och vikt

H: 1545 mm, B: 700 mm, D: 327 mm
47 kg. Allt-i-ett-skåp (frontkåpa 8 kg.)
33 kg. Batterilåda(ar)

Garanti

10 år (6 000 cykler)

Säkerhetsefterlevnad

IEC62109-1:2010, IEC62109-2:2011, EMC IEC61851-21-2:20218 , IEC61000-6-1, IEC61000-6-3

Batterikompatibilitet

IEC62619:2022, UN38.3, MSDS

Grid compliance

TRLV_TP_SV 50549_DK

Systemöverensstämmelse

IEC61851-1:2017, IEC62955, IEC60529:2013, EN61984

Utsläppsöverensstämmelse

RED 2014/53/EU