Tå montörer på tak i göteborg

Solceller Göteborg

Att investera i solceller i Göteborg blir snabbt en mycket bra affär! Priset på solpaneler i Göteborg har planat ut efter att ha sjunkit ganska kraftigt under en lång tid. Att det dessutom är möjligt att få generösa bidrag just nu innebär att det är ett bra tillfälle att satsa på solel. Vi erbjuder nyckelfärdiga system och du kan snart vara igång med att producera fossilfri el som minskar ditt klimatavtryck – samtidigt som du sparar in stora belopp på dina elräkningar.

Solceller Göteborg
Soceller 365 logo

Lokal installatör av solceller i Göteborg

Behöver du hjälp att installera solceller i Göteborg så är vi ett tryggt val. Vi hjälper dig med allt från planering, inköp och installation. Du får gratis rådgivning och tydlig hjälp med allt du behöver. En lokal expert på solceller i Göteborg kommer på hembesök hos dig och du får tryggt och enkelt svar på alla dina frågor. Efter en genomgång av dina behov och ditt hus förutsättningar designar vi din anläggning och ger dig tydliga priser och tidsplaner. Inom kort är dina solceller på plats och du kan börja producera egen el, sänka dina elkostnader och bli mindre beroende av elbolag och utländska energi källor.

Solceller i tre enkla steg

1.

Gratis rådgivning

Vi svarar på alla dina frågor i telefon, videomöte eller hembesök i Göteborg

2.

Välj ditt paket

När du känner dig trygg och vet vad du vill ha så skickar vi en tydlig offert med fast pris.

3.

Vi tar hand om resten

Vi tar hand om allt från installation till rot-avdrag och bidrag och driftssättning.

Solceller i Göteborg minskar ditt beroende av elbolagen

Vi lever i en tid då det finns risk för kraftigt höjda elpriser. Om du producerar din egen el blir du inte lika hårt drabbad av detta. Du kan även sälja el till andra via elnätet, det sker automatiskt om dina solceller producerar mer el än vad du gör av med för tillfället. Ett alternativ till att sälja el kan vara att istället lagra den i ett batteri. Då ger du dig själv tillgång till gratis el även på natten, när solcellerna inte kan producera någon elektricitet på grund av mörker.

Ett mindre fritidshus i Västra Götaland kan faktiskt bli helt självförsörjande på el under sommarhalvåret, om du ansluter ett batteri till en anläggning. Att ha solceller med batteri på en båt eller husvagnen är också en mycket praktisk lösning.

Vi erbjuder smidiga solcellspaket i Göteborg

Hos oss är det enkelt att köpa solceller i Göteborg. Vi erbjuder kompletta paket som innehåller allt som krävs för att du ska kunna ta anläggningen i bruk. Att välja ut komponenter på egen hand kräver att man gör en del beräkningar för att de olika enheterna ska fungera optimalt tillsammans med varandra. På så sätt gör vi det enkelt att komma igång med solceller i Göteborg.

Ett solcellspaket innehåller normalt:

 • Solpaneler
 • Fästen för montage
 • Kablar
 • Växelriktare
 • Mobil-App som gör att du följa din anläggnings produktion

När du köper ett solcellspaket i Göteborg genom oss ingår även ett batteri eftersom vi anser att det är dumt att inte utnyttja de fördelar som batteriet ger. Framförallt nu när det finns ett så förmånligt bidrag för batterier till solcellsanläggningar. Förutom att ett batteri ger dig möjlighet att spara el till framtida behov innebär det att du kan leva som vanligt, fast det är strömavbrott i området där du bor. I framtiden kommer det att vara självklart att ha sina solpaneler anslutna till ett batteri.

Vad ingår installationen?

När du beställer ett solcellspaket från Solceller365 ingår alltid själva installationen. Våra installatörer jobbar snabbt och kan montera solpaneler i Göteborg på alla typer av tak. Vissa moment kräver en behörig elektriker och du kan därför inte själv montera solceller, hur händig du än är. 

Vi tar självklart ansvar för att arbetet genomförs på ett sätt som är säkert för både oss och dig. Hur lång tid det tar att montera solceller beror på vad det är för typ av tak och hur stor anläggning det handlar om. Men det handlar sällan om mer än några få dagar.

Vi kan ofta installera solceller i Göteborg direkt efter att du bestämt dig för vilket solcellspaket du vill ha. Vi köper in lager av de komponenter som ingår i våra paket och du behöver inte vänta på att vi ska få hem grejerna innan vi kan börja arbeta.

Solceller är lättskötta

Många tror att det är svårt och besvärligt att ha solceller på taket, men faktum är att de sköter sig själva, år efter år. Om de är täckta med mycket snö tidigt på våren när det börjar bli ljust ute kan det vara värt besväret att skotta dem. Ligger det bara lite snö på panelerna så fortsätter de att producera el ändå.

Smuts och skräp brukar försvinna vid nederbörd. Någon gång då och då kan det vara en bra idé att se över materialet och byta komponenter om de är utslitna. Då talar vi om en översyn som kan göras med fem års mellanrum. En välskött anläggning kan fortsätta att producera el med mycket hög verkningsgrad i över 30 år.

Hur stor effekt behöver på solceller i Göteborg?

En viktig fråga är hur många solpaneler du ska investera i. Först och främst så är det en fråga om hur mycket du är beredd att betala för din solcellsanläggning. Ju större anläggning du skaffar desto bättre blir det, rent ekonomiskt, i långa loppet. Du kan såklart producera mer el med fler paneler, men det handlar också om vad du får plats med på taket. Olika delar av ett tak kan också vara olika bra avseende hur mycket solel som kan produceras. Lutning, väderstreck och eventuell skugga från byggnader eller träd är faktorer som man kan behöva ta hänsyn till.

En normal solcellsanläggning i Göteborg ger 5–15 kW och kostar mellan 100 000 och 225 000 kronor. Den tar upp 25–75 m2 av ditt tak. När du beställer solceller av oss kan flera paket kombineras så att du får en anläggning som fullt ut motsvarar dina önskemål. 

 • Varje installerad kW ger omkring 1 000 kilowattimmar (kWh) under ett helt år. 
 • En normal villa förbrukar ca 20 000 kWh/år. 

Det är alltså fullt möjligt att producera mer el än vad du förbrukar under ett år med solceller. Då sparar du tusentals kronor i månaden. Tänk dock på att du i det fallet fortfarande kommer att behöva köpa el på vintern, när förbrukningen är som störst, men att du kan sälja el under sommaren.

Prisvärda Solceller

Jämför gärna våra priser med andra företag som erbjuder solceller i Göteborg med omnejd. Vi vågar påstå att vi är billigast trots att vi arbetar snabbt, med hög servicegrad, och bara använder oss av komponenter av hög kvalitet med långa garantier. Våra låga priser beror delvis på att vi installerar många anläggningar och därför får stora rabatter från våra leverantörer. Det handlar också om att vi medvetet går in för att sälja fler anläggningar istället för att pressa upp marginalerna vid varje enskild installation. 

En annan del av vårt framgångsrecept är att vi har rationaliserat bort onödiga moment, som vi därför inte måste ta betalt för. Vi använder oss av avancerade digitala redskap när vi planerar anläggning och behöver inte skicka ut en säljare med tumstock som inspekterar ditt tak på plats, innan det ens är möjligt att ge en offert på ett solcellspaket i Göteborg.

Förutom att vi är billiga tycker vi att det är mycket viktigt att vara tydliga med vad ett solcellspaket kommer att få för prislapp. Det förekommer inga dolda avgifter när du anlitar oss för installation av solceller i Västra Götaland.

Högt intresse för solceller i Västra Götaland

Intresset för solceller i västra Götaland har ökat explosionsartat och vi hjälper gladeligen så många vi kan att komma igång med egen solel. Det kan göra det både smidigare och billigare att installera solceller om man kan koordinera logistik och installation på flera villor i samma område. Just nu har vi stort intresse från ett antal områden i Göteborg och bor du i något av dessa kan det löna sig att höra av sig för att se om vi kan komma igång din anläggning samtidigt.

Stadsdelar med hög efterfrågan i Göteborg

 • Angered
 • Hovås
 • Mölndal
 • Skår
 • Älvsborg
Karta som visar områden i Göteborg med hög efterfrågan på solceller

Regler för solceller i Göteborgs kommun

Göteborg är känt för fantastiska och välbevarade kulturmiljöer som: Åkereds egnahemsområde och andra fina kulturhistoriska områden. Även om vissa skyddsvärda byggnadsminnen kan förses med solceller så krävs det då alltid bygglov. 

Villagata i stadsdelen Åkereds egna hemområde i Göteborg

I ett fåtal centrala delar av Göteborg kan du behöva bygglov för solpaneler om du till exempel bor i en fastighet som är kulturhistoriskt värdefull eller om det finns andra byggnader i ditt område som anses vara det. Ytterligare en anledning till att det kan krävas bygglov för solpaneler i Göteborg är om de inte kan monteras i samma vinkel som taket. Då kommer de att förändra byggnadens utseende på ett påtagligt sätt.

Det krävs alltså sällan bygglov för solceller i Göteborgs kommun. Om man inte bor i just dess klassiska kvarter. Så länge man installerar solpanelerna på sitt villa- fritidshustak och man följer takets naturliga vinkel.

Läs mer om regler för bygglov och ansökningar i hos Göteborgs kommun: bygglov.

Kommunen satsar på solceller

Göteborg har länge varit bra på att skapa goda förutsättningar för dig som vill investera i miljövänlig energi. Byråkratin har förenklats och många nybyggen planeras med tanke på i vilket läge det är som mest fördelaktigt med solceller. Tak som vetter mot syd får störst solinstrålning och det innebär att solcellerna får högre verkningsgrad. Göteborgs kommun erbjuder klimatrådgivning om du vill ha idéer och information om hur du kan använda energi på ett smartare sätt och veta mer om hur solceller i Göteborg kan spela en viktig roll.

Göteborgs kommun har olikt många andra kommuner någon solkarta. Vi hjälper dock gärna göra egna beräkningar precis på hur mycket sol dit tak får och hur mycket el du kan projicera och hur mycket pengar du kan spara.

Så funkar det med bidrag för solceller

Staten subventionerar satsningar på grön teknik. För solpaneler kan från skatteåret 2023 få 20 % av den totala kostnaden i form av ett skatteavdrag. För batterier är ersättningen hela 50 %. Du behöver inte ansöka om pengarna utan vi hjälper dig med det och drar av det direkt på fakturan. På så sätt fungerar det som rot- och rutavdragen. Maxbeloppet som en person kan få i ersättning är 50 000 kronor på ett år. Är ni två kan ni alltså få 100 000 kronor i bidrag som mest. 

Reglerna för beskattning av den solel du säljer är också mycket förmånliga, så länge du klassas som mikroproducent och inte säljer mer el än vad du gör av med.

Vanliga frågor och svar om solceller i Göteborg

Här är några av de vanligaste frågorna vi får om installation av solceller i Göteborg.

Vad kostar en solcellsanläggning i Göteborg?

Det beror helt på hur stor du vill att den ska vara. 100 000–250 000 kronor är ett bra riktmärke.

Hur fungerar det med integrerade solceller?

Integrerade solceller monteras inte på paneler utan fästs direkt på taket vilket gör dem diskreta. De är dock inte lika effektiva som vanliga solceller.

Hur lång livslängd har solceller i Västra Götaland?

Räkna med att solpanelerna fortsätter att ge hög effekt i 30 år, växelriktaren och andra komponenter kan behöva bytas ut tidigare.

Ligger Göteborg bra till för solceller?

Ja, Göteborg har tillräckligt med soltimmar för att ge bra med el större delen av året. Ligger det snö på marken reflekterar den ljus så att effekten förbättras. Men man ska vara medveten om att solpaneler producerar mer el ju ljusare det är.

Kom igång nu!

Gratis prisförslag!

Med hjälp av digitala verktyg och stort kunnandet designar vi den perfekta anläggningen för just ditt tak och ditt solläge. Inom 24 timmar skickar vi ett tydligt pris samt all nödvändig information du behöver för att snabbt och enkelt komma igång.

Solcellspaket med solpaneler,växelriktare, och solcellsapp